Amazing

Alltså hur tur kan man ha som får ha Natali som hemmatränare och god vän? Hon sporrar mig till bra ridning, ger mig tips och hjälper mig utvecklas hela hela hela tiden. Jag är så tacksam!🙌

I onsdags byggde vi upp samma övning som Roffe hade på en av sina grupper. Pumpade med motivation ut i fingerspetsarna trots 32 minusgrader. Vi va 3 st som red för Natali.
Jag skrittade fram länge länge och försökte lösgöra och böja och bända så gott de gick. Travade fram och jobbade hela tiden lösgörande och med små små tempoväxlingar för att hålla Lullen uppmärksam. I galoppen började vi på volt och där var mitt mål - avspända fattningar. Han har av nån anledning börjat stressa in i fattningarna så han har noll koll på benen och det blir ingen bra fattning. Jobbade med att flytta honom för och runda honom runt innerskänkel, ledde inåt med inner tygel, fortfarande med ett stadigt stöd på yttersidan.
Efter några varv åt båda håll blev han riktigt fin.

Därefter jobbade vi på volt över en enkel bom på backen i både trav och galopp i båda varv. Jag har väldigt lätt för att vilja titta ned på bommen och nästan falla framåt och tappa min hållning. Då kommer han i regel fel på bommen och måste ta ett jättekliv eller kommer nära med bak. Det blir inte något direkt flyt. Jag ska istället kika på "nästa hinder", upp med blicken och rid, känn vad som försiggår under sadeln, greja inte i onödan.

Sen hoppade vi ett räcke och en oxer med travbom innan. Hästarna börjar verkligen hoppa fint efter lite travskutt. Lullen var väldigt taggad och jag blir då ivrig och håller honom i munnen för att han inte ska gå iväg för mig. Men istället fick jag hålla mantag och försöka bromsa med sätet, vilken skillnad!

På ett voltspår hade vi 2 små räcken med 1 galoppsprång emellan. Första försöket fick vi 2 språng. Sedan 1 språng men jag luta åt ena hållet med överlivet och då skjuter ja bäckenet och trampar ned i motsatt stigbygel.
Samma när jag inte är klar när jag kommer fram till hindret i någon halvdan ställning genom kroppen och kikar ned på hindren lyckas jag få honom att skjuta in inner bogen istället för att runda sig för inner. När jag istället är klar i tid, har en jämnt rytm och fokuserar på "nästa moment" får jag en helt annan ridning och flyt.

Avslutningsvis hoppade vi en bana av det hela. Mycket svängar, mycket moment som hände väldigt direkt efter varandra. Fanns inte en sekund att slarva. Sjukt nyttigt! Gick rätt dåligt gör mig nån gång men sen på slutet. Guuudarns va fin han var! Alltså galoppen! Inte under hela ridpasset var vänstergaloppen minsta problem.
Takten och rytmen var så fantastisk! I början fick Natalie räkna och jag fick bromsa, öka, fram och tillbaka hela tiden för att hålla takten. Men på slutet. Sjukt bra flyt, alltså jag svävade på moln (och gör de fortfarande). Jag blev kvick och mjuk i min ridning och Lullen var bärig, eftergiven och kvick. Bytte klockrent över hinder och någon gång även efter. Fantastiskt så bra de gick!😍💃
Avslutade lång och låg med bästa känslan någonsin. Vi har verkligen satt ribban högt för detta år!

1 Natali:

skriven

Men söta du! Jag är ju bara gladast att jag kan hjälpa 😘❤️ Ni var så himla duktiga!!👍🏻

Kommentera här: