Skärpning

Måste ta mig 10 min varje dag att skriva vad jag gjort med hästarna. För min egen skull att ha koll och att de inte ska bli så jäkla långtradigt å läsa varje gång.😉 Jag blir förvirrad av mig själv..

I torsdags fick jag dressyra själv då Natali skulle till Skellefteå. Gick sjuukligt bra. 
Värmde upp som vanligt och han var som smör redan från början och riktigt med för mina små små hjälper. Värmde upp i 40 minuter och bara lekte med olika tempon i alla gångarter, glömde helt bort att jag hade en plan för dagen. Var så roligt att bara leka runt på detta enkla sätt. Jobbade med mycket övergångar och Avsatte 20 min till lättare jobb. Tränade rakriktning efter kvartslinjerna. Gud så svårt de är! Övade sedan på inridning i alla gångarter. Bäst att börja starkt!

I fredags fick båda hästarna gå på lina i paddocken. Var typ snöstorm ute så dem var lite spända bägge två men avslutade bra. De sista varven tyckte ja plötsligt Lullen markerade på höger fram. Kollade, kände men hittade ingenting. De sprang sedan i hagen men såg ingenting.

I lördags visade Lullen ingen som helst hälta så vi hoppade jag med Julia. Rolig övning. En linje med massa bommar å hinder!
Avslutade på 110 och de kändes riktigt bra. Hade även små cavaletti på volten efteråt så man skulle fortsätta rida och hålla fokus när man kommit ur linjen och inte bara släppa allt. Riktigt bra ridpass igen!

I söndags red jag kärleksstigen barbacka. Gud va min lilla häst är rolig! Något mindre roligt är dock att han lärt sig bocka på riktigt och fattar de här med att man ska använda bakbenen. Riktigt fina övergångar trots att han var övertaggad.

Kommentera här: