Brother ❤

Hade inplanerat Lottakurs i helgen men efter olika ändringar hit å dit blev de inte så. Följde pappa till Stockholm istället. Skulle köra ned en bil åt brorsan och skruva i och ta upp en han hade. Så jag, Nathalie och pappa åkte ned. Jag har kört bil i Stockholm!!! Fatta hur sinnessjukt det är, jag som varit nervös i Skellefteå.. Hahah.
Shoppat massor och umgås me världens bästa bror och svägerska. Blev dock tåg hem då rätt reservdelar inte fanns till bilen så den är inte fixad.

Forsbergs red Lullen fredag och lördag och fodrade åt mig.

I söndags red jag Lullen I ridhuset, Max fick såklart haka på. Jobbade länge i skritt med lösgörande arbete, tempoväxlingar och halter. Var rätt stretig till en början men riktigt riktigt fin sen. Jobbade mycket med övergångar mellan skritt och trav och halt samt tempoväxlingar även i trav. Med ett lätt, lätt stöd i tygeln. Eftersträvade lång, rund och eftergiven form vilket jag fick direkt. I galoppen kändes de som att rida på moln. Red bara med säte och röst för att göra övergångar mellan skritt och galopp!! I vänster blir han dock värdigt väldigt 4 taktik när man minskar tempot och han ska jobba för egen maskin. Han behöver stödet och lite mer fokus på samling. Red serpentiner och gjorde galopp - halt - galopp - skritt - galopp - halt lite om vartannat och helt sjukt så eftergiven, självgående men ändå lyhörd han var! Tror jag lyckades få till 2 rena byten. Hade dock önskat lite "mer galopp" för att känna ordentligt osv men han gjorde det. Helt utan stress eller spänning. Bara lugnt och harmoniskt arbete i lång och låg form.

Igår blev det ofrivillig vila. Hade tänkt galoppera ridstigen eller något för att fokusera framåt och särskilt då hovis kom och slog på skor och sula. Tog dock längre tid än tänkt så var tvungen att fara hem och sova.
Dante och Max fick sig en längre promenad på morgonen före hovis. Däremot va Dante heeelt rabiat när hovis började. Kunde inte stå still, sparkade, stegrade, skuttade runt och kastade sig åt alla möjliga håll. Men tillslut fick han skor på sig fram. Hann däremot antingen sparka sig själv eller sticka sig på något verktyg när han i princip hoppade in i Sagahs verktygalåda och det flög verktyg i hela stallgången innan jag fått på han skydden.. Såg tack och lov inte farligt ut men varför blir jag ens förvånad?!
Tillslut lugnade han sig och jag tog honom i ett grimskaft medan hon gjorde ena bakhoven och sedan knäppte vi fast honom igen och hon gjorde färdigt de sista. Då var han helt svettig i ansiktet och slut på energi så då stod han snällt. Han har aldrig förr betett sig dåligt mot någon hovslagare.
Gjorde ledarskap ute på stallplanen innan han fick gå ut i hagen. I början var han sjukt uppe i varv men på slutet var han precis som jag vill. Avspänd, tuggar och skickar med sänkt huvud men ändå med och fokus på mig.
Hädanefter blir de benskydd fram 24/7! Kunde bara önska att man kunde (och med lagen med sig) snurra in hela hästen i bubbelplast.

Kommentera här: