Dagens ridpass - cavaletti is the shit

LulleB fick välfötrjänt vila både i fredags och i lördags. Tilda red honom igår och idag har vi markarbetat i Sjöbackas lilla paddock aka Lullens hage. Hade 2 upphöjda bommar efter ena långsidan med 17 meter emellan och på ena volten hade jag 2 upphöjda bommar med 12 meter emellan.
Underlaget svek en aning men annars är jag riktigt nöjd. Lullen var rätt seg och reserverad, tror de kan haft att göra med underlaget men det var ju kul att kunna pressa honom lite i att samla sig också. Han var så fin idag. Han ville lite väl gärna gå lång och låg men det gjorde mig inget. Bommarna var små och han jobbade på grymt bra. Mycket galopparbete idag! Varvade på olika antal galoppsprång och hade fokus på att kunna "lägga honom som jag vill". Jag ska kunna lägga honom när om jag vill det precis osm jag ska kunna lägga honom stort på "hindret" om jag vill det. Grymt säger jag bara! Tränade även på byten litegrann, gick väl sisådär. Underlaget var inte direkt till så stor hjälp men Berten kämpade tappert! ;) Hela passet gick egentligen helt jävla klockrent, på bommarna iallafall. Det som va de viktiga!
 
Eftersom han varit så försiktig och tillbaka hela passet drog jag en sväng ute på ängarna. Lösa tyglar, full galopp och en massa bocksprång! Först vare inte som att han fatta att han kunde galoppera fritt men helvete när han väl märkte det! ;) Han å Max kappträvlade å jag kan ju säga att Lullen förmodligen hållt på dedär bocksprången ett tag!
Lullen är inte en sån häst som riktigt kan bocka egentligen. Han slår mer ihop frambenen å drar ned huvudet å studsar litelitelite, men nu..... Tro mig att han ha komme på hur man gör! Bakbena va i himlen å ryggen likaså. Va inte långt ifrån att ja sku åka av. Ha aldrig känt mig sådär nära å ramla av Lullen på riktigt faktiskt. Bruk ju i regel va nån fulavramling, typ Lullen sväng åt ett håll å ja ett annat. Men aldrig för att han busa. Aja, kul vare iallafall!
 
Imorgon blire galopp ute, trust me! ;) Nån som vill haka?