Lenakurs

I söndags var de dags för dressyrkurs.
Var lite tidsoptimist och hann inte värma upp ordentligt som ja önskat utan bara i skritt å trav. Men de gick bra ändå! Riktigt bra!
Då de var första gången ja red för henne berättade jag att jag haft Lullen sen han va 2, idag fyllde han 10. Vi tävlar LB-LA dressyr med sikte på medelsvår. Tävlat 110 hoppning och kör vagn. Hon blev riktigt impad å tyckte de va en mångsidig å schysst häst.
Vi red ute även denna kurs! Strålande sol🙌
Började trava på volt och jobba med tempoväxlingar och övergångar. Ställde både utåt och inåt. Hon ville att jag skulle bli snabbare och våga kräva snabbare reaktion från Bert. Jobbade ett tag med trav-rygga-trav-halt-trav osv och jädrar vilken skillnad de blev både i lyhördheten och bärigheten. Såna där egentligen jäkligt självklara basic övningar som ja slarvat med på sistone.
Gjorde lite skänkelvikning och mellantrav. Kändes väldigt tydligt i upptagen från mellan-gångarterna till arbets-gångarterna att han var lite mör sen hoppkursen dagen innan. Men jag sa inget utan vi kämpade på.
Jobbade därefter även i galopp på volt och rakt spår. Mycket övergångar och tempoväxlingar. Mycket halt och rygga även här! Jobbade med piruettgalopp och att riktigt riktigt sno på bakdelen på så små volter som möjligt, nästan ha honom utåtställd/rak och vända då gott vi kunde. Vilken häst Lullen är!
Han kändes så himla fin! Tänk om ja kan rida såhär varenda dag. 

Ja skulle tänker på att inte dra bak vänsterskänkel, ta in vänster armbåge, mjukare i handlederna, vara noggrannare med halvhalterna och att våga engagera honom och kräva!

Kommentera här: