Långfredag

Min långfredag började med sovmorgon till typ halv nio. Åkte sedan till Gunilla och Jessica för dressyrträning. Tränade först Jessica och hennes ponny en stund, sedan fick jag sitta upp bara för skojsskull för å känna på honom! Gudarns vilken fin 20 åring de har! Sen att han gått FEI dressyr kan man ju inte annat än gå igång på! Han va sjukt rolig att jobba med! Sen fantastiska Jessica får vi inte heller glömma, vilka framsteg hon gjort!

Sedan hämtade vi Gunillas arab som jag fick rida. Vilken häst! Ja tyckte ja satt helt stilla och han bjöd upp till dans och tramp, bara av att jag (omedvetet) aktiverade sätet! Vilken känsla att med så små små små små hjälper kunna åstadkomma så mycket! 
Vi började att jobba med att jag skulle rida mindre aktivt och rida nästan bara för ytterhjälperna. Sedan flytta runt alla ben åt olika håll och att från frisk skritt framåt till att på en sekund backa lika snabbt, med hästen avspänd men anspänd under sig.
Jag är helt såld! Red på i princip lösa tyglar och med bara säte, röst och knappt nå skänklar gjorde vi övergångar mellan samlad galopp och tramp på volt! WOW! Gunilla är helt otrolig! 

Till sist fick jag se när hon jobbade med sitt PRE sto, fantastiskt! Vilket samspel och vad de har utvecklats! Jag är så inspirerad och motiverad!
Jag har så mycket att lära av Gunilla och idéer och tankar att bolla! En av de fantastiska personer och hästmänniskor jag är så sjukt glad att jag har omkring mig!


Kom hem 6.5h senare och åkte direkt till stallet och drog fram transporten. Knöt fast Dante i transporten (utanför) och borstade och pysslade. Åkte sedan till klubben och jobbade med lite ledarskap. Efteråt fick han springa lös och avslutningsvis arbetade vi en snabbis igen för att få honom i rätt sinnesstämning. Han tvekade lite men gick på rätt så direkt. Backade lite mot bommen och blev rastlös när bilen stod stilla och tjorvade på där inne. Han bökar med skallen mot höpåsen och kastar sig typ mot väggarna. Lite stressad men inte rädd liksom, mycket blod i lilla nervdante..
Körde hem och han va rätt stressad när jag öppnade dörren för å knyta lös honom. Nästan som att han tänkte följa med mig ut. När jag öppnade bakluckan ville han nästan sno sig om. Tack och lov så provade han inte. Min transport är rätt så rymlig så han skulle säkert rymmas lilla ponnypojken!😅
Gick bra iallafall och jag är väldigt nöjd!

Åkte sedan hem för å käka middag, insåg att världscupen i hoppning gick på tv och hade tänkt rida Lullen ett litet skrittpass efter det men jag däckade på mammas soffa, så han fick vila.

Kommentera här: