Better run

Jag själv då.
Styrketränade lite i söndags, plankan, armhävningar, sidoplankan, sit ups, rygglyft, squats och sumo-squats, avslutade med löpning.


I måndags löpning samt försök till pw, var snorhalt i stugan så gick inte att gå så fort.

Ny vecka nya möjligheter

I måndags fick Lullen markarbete lite. Julia kom ned med shibb så vi sammanstrålade.
Såhär såg övningen ut, de blå är blocket, de lila ett räcke och de randiga en grind med vattenmatta under. Fick riktigt riktigt bra igenom det som inte funkade i lördags. Han var absolut pigg men lyssnade riktigt bra. Började med att rida på blocketarna  (?) De va 17m emellan, 4 språng på tävling, vi red på allt från 8 till 4. Riktigt duktig häst. Sedan red vi allt ihop på en åtta. Gudarns vilket flyt vi fick ändå ganska snabbt. Inget krångel, inget slit, inget "av och på" utan bara rytmiskt och enkelt. Blev däremot svårare när vi gjorde samma övning åt andra hållet.😅 Men riktigt fin även där. Avslutningsvis höjde Julia hindren och jag tyckte räcket såg lågt ut så jag tyckte att "vafan, ja provar jag också. Först hoppade Lullen stort på räcket men ändå godkänt, fortsatte mot grinden där han tog av alldeles för tidigt, svår sväng och dåligt stöd från matte så vi rev den. Glömde som bort det och rullade 2-3 gånger till på räcket, hann med att hoppa både stillastående och i bra tempo. När vi var klara mätare Julia hindren, räcket 120 och grinden 135 (!!!) Hade jag vetat det hade jag aldrig ens provat, å absolut inte med den vägen!🙈 Glömde ju som sagt bort de hindret å hoppade det inte igen men jädrar vilken modig häst jag har!
Riktigt riktigt nöjd!
 
Dante tog jag i transporten till klubben. Lösgalopperade och skuttade över grinden med vattenmatta under, nemas problemas! Sedan lekte han med vattenmattan medan jag plockade bort.😅 Nyfiken och orädd, tack!
Busade i en stor pöl utanför ridhuset efteråt. Tänka sig, han som varit livrädd för vatten!

Duschade honom sedan, han stod inte stilla många sekunder men kalasduktig ändå! Inget sparkande eller stegrande i panik. Ja, okej jag hade massvis med godis, men de funka ju!😉

Idag - tisdag fick de båda välförtjänt vila!

End of weekend

I söndags fick Lullen rastas lite ute. Red lindenäs i alla gångarter med Sandra och Björne. Bra pass, sjukt laddad men fokuserad. Blev rätt mycket skritt men de är nyttigt också!

Dante körde jag med transporten till ridhuset. Va uppe nå blocket hinder här å var. Först gjorde vi våra ledatskapsövningar och sedan fick han springa lös. Han var mer sugen på att gosa medan jag tycker de är dags vi gör oss av med energi och börjar bygga upp kondis osv inför 3års(om de nu ens blir nåt). Bestämde mig för att inte bara jaga på honom utan springa med honom och leka fram träningen och även ledarskapet. Gick så bra, snacka om lyhörd och följsam bebis! Dock har han för sig å ha öronen bakåt medan man springer tills vi stannar eller vi är på en volt typ. Ja de va sjukt roligt iallafall! Vi sprang och hoppade över ett av blocket hindren och snacka om att Dante tycker han är störst, bäst och vackrast!😅
Tjurade lite vid transporten, tror han är mer brydd över att han blir ensam än över själva transport-momentet. Måste träna på att han ska va själv..