Varför inte liksom?

Kanske skulle satsat på tjejmilen i år? Varför inte liksom? 🏃💨

I tisdags red jag och Robin ridstigen. Eller vi turades om att rida på Lullen och leda Dante. Tror ja hade mitt första "bakslag" om jag ska se till inridningen av Dante. Jag hade grimma på honom och hade med ett par tyglar. Knäppte på dem och tänkte "vad kan hända?" Barbacka kastade Robin upp mig och först stod han lika snällt som alltid men sen från ingenstans började han kasta med huvudet och snurra och inte själv veta riktigt va han ville. Försökte mana på han framåt men han snurrade bara mer. Klev av och promenerade med honom en bit. Sen provade vi igen. Men denna gången höll Robin i tyglarna och gick bredvid. Gick mycket bättre, slog fortfarande med skallen mer än vanligt men annars trampade han på bra!
Har köpt en sadel åt honom som jag ber till gud ska passa. Så ja kan göra bort att verkligen rida honom och prova galoppera så jag kan få ställa av honom sen. Han har vuxit en hel del men ser ju fortfarande ut som en förvuxen åsna. Ja, vad det ska bli av denna lilla krabat?

Igår red jag Lullen i ridhuset. Vi markarbetade med Natali och Julia. Fin pålle trots vila, något pigg men så länge det är arbete är de ju bara till en fördel. Annat är de när man ska försöka trava av och han skottar på som om vi tävlade i monté. Kändes väldigt fin i galoppen och jag lyckades verkligen aktivera honom och engagera både honom och mig själv till riktigt bra rundor. Såhär såg övningen ut.
Fast vi gjorde om oxern till ett räcke.
När jag slutar mitt nattskift drar jag direkt till stallet och ska rida dressyr med Natali. Fokus kommer ligga på övergångar och rakriktning. Blir nog himla bra! Mycket halvhalter som vi också behöver!😆
Dante får nog ännu en vilodag då vi åker med jobbet till Lycksele i eftermiddag för att gå på en föreläsning, direkt därifrån åker jag på jobbet för sista nattskiftet, så måste försöka sova lite idag.
Har fått dille på smoothies, så gott!😍

Markarbete

Markarbetade i lördags med Natali. Riktigt rolig, avslöjande, nyttig och bra övning. Att man kan göra så mycket med några bommar blocket. Rullade på och jobbade mycket med takten. Riktigt bra ridpass! Lullen blev riktigt lösgjord och fin!
Efter det red jag Dante en sväng på stallplan. Duktig liten bebis!❤
Igår fick båda vila då jag hade mycket sömn att ta igen. Sov från att mitt nattskift var slut tills ungefär en timma innan nästa började!

Ba må

I onsdags hade vi utbildningsdag på jobbet och när ja kom hem hade Robin gjort middag, behöver ja säga nå mer?😉 Hungrig, kall och trött och man möts av färdig mat och tända ljus!👌 Hästarna fick vila då vi hade ynka 34 minus, men blev en kvällsprommenad förbi dem med massa kli och mys!

I torsdags hade vi tänkt åka till Skellefteå då mamma behövde skjuts på ett möte. Perfekt tänkte jag, då köper ja mer kraftfoder! Men då gick inte bilen igång.. 37 minus.. Sjönk till 27 till lunch. Så jag tog en rejäl sovmorgon, sedan följde Robin mig till stallet. Vilken karl va? Följer med när jag ska rida i nästan 30 grader bara för att få vara med mig!
Red Lullen lättare dressyr i ridhuset. Inga större krav, mera stretch och lösgörande jobb! Man får ju anpassa arbetet efter minusgraderna. Ville inte få honom svettig. Han känns ruggigt fin nu! Robin fick rida lite på slutet och sen hem till sjöbacka. Tjurskallen ville rida i ridbyxor och inte overall så jag kände inte mina lår..

Sen vare Dantes skull. Han longerade vi först med sadel och stigbyglarna nere. Busade ovanligt lite. Nån kick och gasaremsa här och var men han brukar ju va helt bananas.😂 Longerade inte länge då jag inte ville få lurvtussen svettig. Gick bredvid honom med tyglar ett varv och tränade på styrning och start och stopp (som alltid). Sedan satt jag upp och det var inga som helst problem! Vi till och med travade på en långsida alldeles själva. 2 gånger!👍😀 Fantastiska lilla pluttebebis! Inga problem alls!

Vi åkte sen på kvällen till kokträsk och bara myste! Skulle vilja säga att vi hade myskväll och pratade om livet, vilket stämmer. Men inte mer än 20 min för sen somnade jag vid bordet...🙊

Idag har vi varit i kokträsk hela dagen och pysslat. Käkat middag med svärmor å co. Sen var dags för mig att dra mig hemåt vägen då jag har natthelg på jobbet. Hann med att va förbi hästarna och även lite löpning före jobbet!
Gammal bild på Dante. Film kommer på instagram och youtube inom kort!