Hoppas appen blivit bättre så man slipper psykbryt

Heeej!👋 Längesen senast!

Här kommer ett långt inlägg, lite förvarning, kan vara förvirrande och luddigt också.

Lullen:

De senaste jag skrev var att ja upptäckte hälta och att veterinären misstänkte först kotledsinflammation, men då han inte reagerade av att de böjde ihop leden trodde hon att de satt i hovarna. Men han reagerade inte med visiteringstång, röntgen visade ingenting och han blev skodd dagen innan för att utesluta hovböld eller annat. De fastställde då "kotledsinflammation" men att den inte visade så mycket och hade god prognos då de blev taget så tidigt. Spruta i vardera framben, skritt varannan dag i 3 v och sedan återbesök.

Återbesöket gick riktigt bra! Han visade bara lite hälta på v-fram och fick 1 spruta. Veterinären tyckte väl egentligen inte att återbesök var nödvändigt då han svarar så bra på behandlingen nojjiga matte bokade ändå ett på 4 v för att va helt säker på att han va helt fräsch. Skritt varannan dag 20 min fortsatt.

Det återbesöket gick däremot inte lika bra. Hältan var nu värre på v-fram och hon tyckte de borde ha med hoven att göra men röntgen ua sen tidigare provade hon spruta hovleden. Återbesök om 2 v och funkar inte detta vet jag inte vad. Kommer vilja ha röntgen och ultraljud från öronspetsar till svansrot bara för att kunna utesluta och få reda på vad de är. Näe men kanske röntgen på hela benet iallafall. Så nu skrittar vi varannan dag barbacka ute och chillar till max. Men Lullen verkar piggare å busigare än nånsin, full i rackarn är han!👋

Dante:

Hade egentligen bokat equiterapeut till Lullen i oktober men då han fick metacam fick Dante ta hans tid. Gissa vad hon säger de första hon gör? "Han är ju halt, höger bak!" På rakt hårt underlag. Vi provar longera i paddocken på mjukt underlag, syns inte lika mycket men han gör ju allt jag ber om så hon säger att hon tror han gått med det länge och vant sig vid smärtan. Kul å höra.. Nono.. Men tar ju hellre sanningen.
Kan ju tillägga att jag ridit honom under hösten som jag skrivit om men sen slet han av en sko så fult att han fick sin vintervila tidigare.
Ringde evidensia och bokade in en tid direkt vi va klara. Fick tid samtidigt som Lullens 2a återbesök.
Först var han helt psycowacko och kunde inte bete sig. Jag var så nervös så ja skakade så Natali fick leda honom och han släpade i princip henne runt stationen. Försökte ge lugnande men icke, han är ju grymt spruträdd sen pencillinchocken. Men efter ett tag började han ändå bete sig. Veterinären tyckte inte han var halt. Han höjer höger sida av korset (höger bakben) lite mer än vänster men hon menar på att även människor kan ju vara lite snea utan att de påverkar oss. "Kör hårt!" Sa hon bokstavligen. Hon menade på att skulle han ha ont så skulle de ta emot i ridning, longering eller tömkörning. Vi skulle få veta de iallafall. Men han har ju fått vila några veckor sedan dess och nu i veckan har jag satt igång honom. Longerade i grimma i måndags, promenerade runt flygfältet i onsdags och longerade inspänd + över 3 bommar (trav och galopp) igår. Duktig bebis!💖

Mitt i allt detta..

När ja inte trodde de kunde bli värre fick jag även skattegrejs ni vet, när man är skyldig. Höll på att smälla av med tanke på timingen. Å ja ringde enkom banken förra året å sa "öka min skatt 1000 per månad" men de höjde bara 600 och nu blev jag skyldig nästan 4000!🔫

Som grädden på moset lyckades jag ju givetvis även krascha Robins baklucka på bilen. Vi har en hundbur där i som man kan "fälla upp" och då står luckan utåt. Vi var å slängde skräp och jag hade haft luckan på ryggen medan jag tagit skräpet å försiktigt lagt ned den 2 ggr med tanke på buren, men 3e och sista gången skulle jag vara lite snabb och glömde givetvis så de blev en jävla smäll och där var luckan ett minne blått..

Huvudsaken att Lullen blir frisk.
Max och Robin hänger med som vanligt!

Snart jul, upp med humöret!👍

Kommentera här: