I got the magic in me

Kommer skriva ett låångt inlägg nu, om veckan som varit!

Tisdag: Vila för bägge grabbarna.

Onsdag: Gosade med Dante länge på stallgången och släppte sedan i paddocken så han inte skulle bli så rastlös när hovis kom. Mardröms möte med hovslagarn. Nog har han varit bökig förr men inte på de här sättet. Han blir helt blockerad. Kastar sig åt alla håll, stegrar, hoppar och sparkar. Emellan detta kan han stå hyfsat lugnt för att sedan så fort hovslagarn rör hans ben låta helvetet braka lös. Vi fick av 1 sko och kunde raspa lite lite på sprickan som är där. Inget mer. Vi provade byta av varann så jag skulle raspa för å se om de va nån skillnad men icke. Helt galen!
Jag blev rätt duktigt mörbultad och var frustrerad och ledsen så orkade inte göra nåt med med nån av dem.


Torsdag: Hade tänkt låta dem vila men ja red dressyr för Natali. Så sjukt bra ridpass! Jobbade på kvartslinjerna. Mycket basic, halvhalter,  övergångar, tempoväxlingar, skolor, lite volter och diagonaler. Med småsmåsmå medel. Har lagt undan sporrarna ett tag nu och har istället ett dressyrspö i handen, han blir så himla lyhörd och kvick. Gud vilken fin häst jag har. Denna dag hade jag lätt kunnat anmäla mig till en LA och gå in för att vinna!😅
Dante fick gå en promenad runt kvarteret. Nathalie tog honom och jag Rille då jag kände mig så less. Dante var duktig men flippade som vanligt på vägen hem å när vi kom utom synhåll.

Fredag: Red kärleksstigen på Lullen. Sjukt överladdad. Men duktig ändå! Fick han inte riktigt att spänna av som jag kanske önskat men hyfsat nöjd.
Dante fick vila.

Lördag: Red Dante en liten sväng i paddocken. Bara i skritt, krävde inte just nå mer än att han skulle trampa på framåt. Duktig bebis. Väldigt lugn och fin i stallet också!
Lullen red jag i ridhuset. Lösgörande arbete, mycket fokus på halvhalter. Gjorde mycket ökningar både i trav och galopp. Samt jobbade vi med övergångar och att övergången mellan t.ex. samlad trav eller galopp och ökad ska vara avspänd men effektiv. Duktiga lilla Bert!

Söndag: Lullen red jag upp till norrbacken. Eftersom han blir så väldigt laddad tränar jag mycket på att rida samlad trav eftersom han så naturligt får energi nog att sprätta framåt fast vi samlar. Duktig! Galopperade bara backen upp till station, annars skritt å trav.
Dante red jag i paddocken. Ledarskapatränade först.  Krävde lite mer, lite volter och även några travsteg. Hade gärna travat lite till men han var inte alls sådär rapp som han brukar utan tyckte ökad skritt var den bästa idén. Får väl prova i ridhuset någon dag och ha en häst framför. Duktig ändå må ja säga! Blir ju lite stolt i mattehjärtat. Var så lugn och fin i stallet idag! Däremot lite bråkig när jag slog med kratsen på skon.. Gav sig ändå rätt fort men hann bli upp i varv..

Kommentera här: