Årsdebut

Åkte som sagt till Luleå i helgen och tävlade dressyr. Hade som mål att rida LBn på över 62% och LAn på runt 59%.
Startade tack och lov rätt sent i klassen så behövde inte åka förens 5.
När vi kom fram fick han vatten och promenera lite, lilla pappa ställde upp å skjutsa å han körde på rätt bra trots att de kommit 5-7cm snö på natten så resan tog knappt 3h, 23 mil drygt. Tack bästa pappa!❤

LB:2

På framridningen var det lite kaos hästar överallt som tränade galoppombyten, hästar som var rädda för dig själva och bakom sargen hade de provisoriska boxar för helgen och där skreks och sparkades det en hel del. Fick ingen jättebra känsla. Han kändes spänd och springig. Försökte få igenom det i traven men fick kämpa länge och väl. När jag värmt upp i trav och vänster galopp var de plötsligt min tur att hålla sig beredd så jag red typ en volt 2 övergångar från högergalopp och ökade efter en långsida.

Inne på banan var det kameror utsatt, lite kul att hela tävlingen sändes live på webben. Han var riktigt riktig spänd. Han tittade både på staketen, ena kameran och dommarbordet. Hann bara rida förbi C-kortsidan i ena varvet så han spände till väldigt mycket där under programmet. Från start till mål tyckte jag han kändes stark och springig. Fick inte alls igenom mina halvhalter. Vänstergaloppen som jag oroat mig för var väldigt fin, men då höger hade ja nästan svårt å aktivera bakbenen. Sista inridningen var jag helt slut och han slog upp skallen och bara travade på. Tog i han ordentligt en gång men när ja då lättade på tygeln så snubblade han. 

Istället för att skola honom och verkligen jobba igenom problemen på banan så blev jag passiv och gjorde ingenting. Han fick pinna på som han tyckte ungefär.
Hade ingen bra känsla men hyfsade poäng ändå och lyckades få ihop 66.500% och en 4e placering! Låg 3a länge men sista eller nästsista petade ned mig.
I efterhand när jag sett filmer så ser han väldigt fin ut. Lite oengagerad bak emellanåt men de syns inte alls hur stark han kändes. Duktig pålle!💖

LA:4

Hann värma upp betydligt bättre. Var lugnare på framridningen och jag fick verkligen igenom allt jag ville på Bert och han blev avspänd och fin. Dock kanske jag red aningen länge då han nästan började kännas matt. Inte konstigt, lång resa och dag.

På banan hade jag en så bra känsla. Lite trött men annars så igenom och eftergiven. .
Skänkelvikningarna gick hyfsat. Han var inte spänd men de gick inte helt smidigt i sidled heller. Men jag blir lite passiv då han varit så himla spänd förr.
Bakdelsvändningarna gick som väntat inte alls så bra men de är en träningssak. Den samlade galoppen var mer trött och långsam än samlad, men jag är ändå nöjd. Den förvända gick bra i vänster men i höger orkade han inte riktigt när vi kommit ut på på långsidan. Ja glömde å stötta upp med den nya ytterskänkeln å yttertygeln. I övrigt jäkligt nöjd. Han kämpade verkligen å var himla lyhörd och fin.

Fick ihop 59.595% och utanför placering. Fina lovord av domaren också. Nu är de bara att träna stenhårt inför kommande tävlingar!😀

Lycksele v.20 bland annat!
Vi såg förresten svanar, som Bert va absolut livrädd för.😅

Kommentera här: