Lång historia kort

Max har mått bra efter kastreringen. Ska ta stygnen ikväll. Pigg å glad som vanligt, bara haft tratt på nätterna. Plåstret som satt över stygnen lossnade igårkväll så stygnen å de ha verkligen fått va ifred!👍
Har även hunnit agera modeller åt en grupp som hade fotokurs å kris på modeller. Skitkul å skitskrämmande på samma gång!😅
Foto: Linn Fjellner 
Foto: Åsa Tåqvist 

Lullen har ridits lite sporadiskt.. Clara har ridit 2 gånger, Mona 1, pappas kusin (ridit 2 teminer på ridskola) red igår och har barnen med idag. Sen har jag ridit nåt pass sådär genom genom så han blivit riktigt lösgjord å fin. När ja ridit ut har jag varit utan stigbyglar, kommer själv till bättre å konsekventare ridning då. Lurvig som få, har gått med 150g stalltäcke å ofodrat regn på. Ska byta till 300g med halvhals idag. Går ute dygnet runt. Igår skruvade ja på broddarna. 

Dante.. Ja vart ska jag börja.. Hans läkning efter kastrering har varit desto mer klurig.. Såg fint ut några dagar efter pencilin. Har promenerat, joggat eller cyklat nästan varje dag. 3 "bara gå i hagen" dagar på 3 veckor. 
Sen svällde han mycke och började tempa till och från. Tempat 2-3ggr/dag. Såret blev bara fulare å fulare. Det är läkt på höger sida men fult på vänster. Blir mer å mer svällkött å i helgen började de komma var och andra gischighetet. Han var han rejält halt av smärtan före helgen. Ringde upp Hassan som gjorde kastreringen, fick ordination på att tvätta med koksaltlösning morgon och kväll. Ingen förbättring. I söndags hade han även en typ vätskebubbla på magen. Typ ödem.
En annan veterinär (från samma klinik) kom ut i måndags. Kollade såret, fanns en gång för vätska och slaggprodukter att komma ut så hon vet inte så bekymrad. Självklart behövde han behandling men hon sa att jag hade inte kunnat gjort på något annat vis och de hade blivit bättre. Så vi har skött oss snyggt, jag och rådgivarn som ja ringt typ 3 gånger om dagen.
Ödemet på magen trodde hon skulle ge med sig i samband med att såret å de blir bättre. Fortsätta tempa, tvätta och motionera var liksom de enda, skulle höra av mig om de inte blev bättre.
Fick utskrivet smärtis och pencilin.. Yeey, fler sprutor... Men igår gick de oförskämt bra, har fått in tekniken nu, kanylen först, håll ett finger kvar så den inte faller ned på golvet eller så och sen när han står stilla igen så spruta.
Bad att få slippa sprutor men de va de veterinären hade med då hon läst att han fått de tidigare i journalen. Hon fick iallafall se vilket helvete de kan va. Men när vi gjorde som ovanstående gick de bra!👍
Gamla bilder på svullnaden,  när de va som värst. Såret är från igår.

Har även hunnit va till Gunilla och Jessica och haft markarbete/hopplektion för Jessica och Julia. Duktiga brudar! Blir så stolt när de verkligen tar åt sig av vad man säger å de blir markant skillnad.

Robin har bytt jobb. Förr var han på Mellanströms i Arvidsjaur. Nu i tjintokk, inskolning denna vecka och sedan kommer han gå 7-7. Det tar en dryg timma dit (45-50 min typ, beroende på underlaget). Jobbar mellan 5 på morgonen å 5 på em så han kommer nog sova borta mest. Men på helgerna kommer de ha 5-15 som arbetstider. Fatta hur mycke ja kommer få se han!?!😵😱😨😍😍

Kommentera här: