Kämpa, kämpa, kämpa

Ledsam dag för Paris idag.. Terrordåd.. Hur långt bort är ett 3e världskrig egentligen? Ja jag börjar minsann undra.

Fredagen den 13e igår, ingen otur för mig alls, de värsta som hände var att de va sjukt dåligt väder när jag skulle cykla på jobbet. Blöt snö, motvind och spårigt. Både fram å bak däck slirade och när ja kom bortanför Statoil fanns inte ett enda spår så då var de djupsnö istället. Uppförsbacken mot sjukan va ja tvungen å leda cykeln. Kändes dock som ja knappt skulle orka gå, benen var totalt spaghetti. Såg heller inget, glasögonen va helt genomblöta.
Nog om detta.😅

Dante fick efter lång väntan (segproppapotek) sin pencilin. Pasta i munnen i 5 dagar. Under denna period slutade han äta morötter och blev skeptisk till sitt kraftfoder då vi va tvungen att lura honom för att få i honom medicinen.😅 Såret ser väl sådär ut. Fick ut en fet köttbit i söndags förra veckan. Skulle bara ta lös en liten skorpa (trodde jag) men helt utan motstånd fick jag med mig en hel köttbit ut ur såret.
Här kommer lite bilder. Inte från varje dag men i rätt ordning.. Det är ju fotfatande gult men efter 5 veckors tvätt å de bara fortsätter så tänker jag över helgen försöka låta det vara ifred. Så länge de inte sväller eller blir nåt såklart.
Tyvärr har han fått vila igår och idag då det varit så halkigt och igår hann jag inte då ja var hos mamma från tidigt på morgonen till sent på kvällen och var barnvakt.
Longerade honom i tisdags och han var så duktig!
Han sov inne mellan onsdag och torsdag, tyckte dock han blev mer oriven så lösdrift is the shit.

Lullen rids rätt så bra nu. Jobbade med lite markarbete innan helgen förra veckan.
Räcke - 9m - räcke - 9m - räcke och 2 bommar med 20 m emellan för att reglera galoppen.
Vi hade jävligt svårt å landa i vänster galopp efter hela serien. Om vi tog 1 eller 2 hinder gick de bra men i helvete 3. Efter en låååååång stund å ja i princip gett upp å ba lät han gå å inte brydde mig landade han i rätt. Gav mig direkt å travade av längre.

Tränade även dressyr med bommar med Irene i måndags. 5 galoppbommar på volt och 5 travbommar med lite längre avstånd på rakt spår. Riktigt härligt ridpass. Avslutade med att rida serpentiner över hela ridhuset och sakta av till skritt/trav på medellinjen och byta galopp. Sjukt fin!

Tisdag red jag dressyr med Nathalie, avslutade med samma övning som dagen innan. Kanske slänger ihop ett Youtube-klipp trots att de ser ut som de gör. Men tänk så kul att gå tillbaka om 4 månader och kika!😄

Red kärleksstigen i onsdags, mest fokus på tempoväxlingar. Vilade i torsdags och idag red vi upp till norrbacken. Travade hela kärleksstigen, campingen och backen upp till norrbacken. Sedan skrittade vi ned och travade hem. Duktig häst! 

1 Lule tjejen - mamma till wille:

skriven

var med i min nya tävling att vinna kanske en julklapp eller en julklapp till din vän, uppe nu! ;)

Kommentera här: