Busväder

Blev bara promenad me hästarna igår. Hela lilla familjen va me faktiskt!😄 Så himla mysigt!
Idag ska jag däremot banne mig dressyra med lite bommar.😀 Dante ska ja försöka tömköra!

Men först - några timmars sömn!

Mitt lilla "gym" här hemma är nästan fullbordat! Nu har jag verkligen ingen anledning att inte spendera en halvtimma varannan dag på lite styrketräning.👊😀💪😎

Yesterday

Båda hästarna fick vila igår då vi åkte till stan. Hann bara sova typ en och en halv timma efter nattskiftet och vi kom hem rätt sent. Blev tvungen att prioritera sömnen.
Idag ska Lullen få dressyra, ute om vädret tillåter och Dante får nog tyvärr bara en promenad och lite ledarskap. Måste ta igen lite förlorad sömn..
Ett nattskift kvar sen helg och 20 års fest för Albin! Då blir de heller inte mycket sömn kan jag lova. 

Tisdagens ridpass

Markarbetade/hoppade med systeryster på klubben. Gjorde övningen som Julia och gänget gjorde på förra Lottakursen. Har printscreenat från hennes blogg en bild och förklaring!😄
Asplidenhundrasjutton.blogg.se

Gick superbra, dock var Lullen genomblöt och trött redan när vi värmt upp och börjat jobba på bommarna med 12m emellan. Han var riktigt mjuk och fin redan ifrån början och då är de ju så roligt att rida. Måste försöka hinna klippa honom i helgen. Han är ju så jädrans lurvig.. Jobbigt för honom att bli så varm och sen att de tar sån tid att torka. Tror inte han varit såhär hårig på år!

Började på 60-70cm höjd och provade alla vägar och hinder. Gick galant. Avslutade sedan med alla hinder på 110. Kändes dock som 140.. Jag rider så jäkla dåligt när jag börjar tycka hindren blir höga. Väljer framåtläge i alla situationer och nästan jagar iväg honom över hindren. På dessa höjder och hinder går det ju bra men sen då? En trippel på 120 kan man inte komma så stort på. Måste lära mig att vänta och lita på att han har sprutt i benen och tar sig över. Vilket jag vet men varje gång jag börjar tycka hindren är höga glömmer. Jag menar inte att jag vill komma "nära" utan jag vill komma perfekt. När jag gasar på till varje hinder hoppar han antingen av stort eller så rider jag honom i botten på hindret å de blir helikoptersprång. Visst det är en fördel att han är snabb på att accelerera men jag måste hitta flytet i en bra galopp, rida fram till hindret, bibehålla galoppen och invänta språnget.

Film finns på instagram. Ska lägga upp alla filmer jag har i telefonen på Youtube så har vi alla övningar där också!😁