Woke up an optimist

 
 
 
Måndag, ny vecka nya möjligheter, ute är det mulet men vad gör väl det? Jag är ledig idag efter en mördarvecka förra veckan! Båda hästarna fick vila igår då jag vaknade med migränen från helvete..
 
Precis som varje vecka börjar jag mitt nya liv idag, hälsosammare, högre mål och jag ska minsann åstadkomma stordåd! Inte riktigt men nästan! Alltså havregrynsgröt (som jag och Robin äter varje morgon i princip) hur underskattat är inte det? Så jäkla gott! I love it!
Kickade igång dagen med en välbehövd sovmorgon till 8.45, sedan en kort löprunda, tog Max i selen men han har ju inte riktigt förstått att man ska springa framåt och helst i ett friskt tempo när matte är med, stubinen räcker inte så långt, vanligtvis springer han med lös men om jag springer efter gator och vägar måste jag ha honom fast. Sprang om i stallet och matade hästarna innan jag kunde utfodra Max och mig själv.
 
Ringde ett viktigt jobbrelaterat samtal som gjorde mig förbaskat lycklig. *hoppashoppas* Kommer inte avslöja något förrns senare.
 
Styrketränade i ren övertaggadhet och nu ska jag kolla nån bra markarbetesövning innan jag drar till stallet. Lullen ska få lyfta på fötterna och kanske Dante också. Longera över små bommar kanske!
 
Såg även att jag jobbar delad tur den dagen ridklubben har sin lokala dressyrtävling, hur typiskt är inte det då?:( Blir typ deprimerad, har i alla fall löst licens för både mig och Bert, i år ska vi banne mig ut på nån liten tävling i alla fall!
 
Vi får se! Hörs sedan!

Chill pill

Ha börjat fodra hästarna i hagen, så Lullen inte ska bli allt för fet å för att minska spillet.
Igår fick båda vila och idag fick Dante vila och Lullen ett kort intensivt pass i ridhuset. Pressade honom faktiskt rätt rejält, upp i tävlingsform, tryck i benen, kvickhet, avspändhet rund rygg och samling. Såå nöjd! Tvingade även mig själv att vara noga med sitsen och mina hjälper och rida mer konsekvent. Blev 35 minuter mer uppvärmning och avslutning. Nöjd som bara den! Imorgon blir det antingen löshoppning eller Uteritt!


Veckun

I tisdags fick både lullen och Dante en chillig dag, men utlopp för vårkänslorna som börjar komma smygande.
Började med att ta Lullen till ridhuset och longerade honom och sedan fick han springa lös i ridhuset och busa av sig.
Gjorde samma sak med en överlycklig unghäst! Dante har ju inte fått "göra nåt" sen början på februari på grund av halkan, men nu fick han ÄÄÄNTLIGEN komma in och bli ordentligt uppborstad, longerade och tränade övergångar - lydig häst! Efteråt fick han också springa lös! Vilken snygging han är, lillhingsten!

I onsdags vilade Dante och Lullen fick komma ut på en joggtur. Red kärleksstigen barbacka med hackamore, snacka om att lillnordisen passade på att busa!😂

Igår (torsdag) red jag dressyr i ridhuset med Sandra. Lösgörande och tempoväxlingar, provade även på slutor över korta diagonaler i alla gångarter, har jobbat med det i skritt innan och det går helt problemfritt! Han stretar lite i vänster galopp, tror det beror på styrkan. Himla nöjd iallafall! Avslutade med att rida över en upphöjd galoppbom på medellinjen och bytte galopp, både i samlad galopp och även på lösa tyglar å gasen i botten, Lullen tyckte de va så kul!

Idag blir det vila eller nåt lättare arbete!


Ska vänta någon vecka och sedan bada upp dem båda och även raka Lullen, har ju bara gjort det EN gång denna vinter!! What? Blev var 4-5e vecka förra vintern? Que? Aja, jag klagar inte!
De sover numera ute och trivs kanonbra! Tar bara in dem när jag pysslar osv!