Shoppa shoppa shoooppa

Köpte en ny tävlingskavaj igår, eller mamma och Marianne sponsrade mig!;) En nygammal, köpt den av Bettan på klubben!
Skitfin å figursydd, av märket kingsland. 
Såhär ser den ut. Syns lite dåligt men de duger, man kan även byta ut den röda kragen!😊
Måste dock införskaffa nya vita ridbyxor.. mammaaa 😍😍

Tävlingen i Umeå

Åkte dit med Natali och Jasse. Snacka om lyx att ha ett sånt släp som Natali, umesläp där hästarna åker baklänges och man kan gå både framför å bakom dem. Ljust, rymligt å fint! Äsch nästan som min kylingekärra som vi renoverat upp! Men de går segt nu.. bakluckan å dörren fram som var en annan storlek är fortfarande inte bytta.. Annat har kommit emellan..

I varje fall så kom vi alldeles lagom i tid till Umeå, hann gå och startanmäla och pinka och kolla läget. Sen lastade vi ur och gjorde iordning Lullen. 

Lätt B:2
Värmde upp sisådär 25 minuter vilket kändes helt perfekt! Det var varm och kvavt och Lullen kändes himla trött och loj (konstigt efter 3 timmars resa). Han kändes väldigt seg inne på banan och tog inte riktigt mina hjälper framåt. I mellangångarterna blev de knappt något skillnad. Det kändes ändå som att han försökte men jag hade ingen direkt bra känsla. Vägarna och momenten i sig kändes väl hyfsat men just att jag saknade så mycket energi och engagemang från bakkärran.
När jag kom ut från banan sa Natali och Jasse att det inte såg ut att vara dålig energi mer än i mellan gångarterna. Sen ser jag på filmen att det fanns energi, Lullen går jättefint, vet inte vilken planet jag var på. Men tro mig att jag fick jobba för det!
Lyckades ju dock på något magiskt vis skrapa ihop 67.66% som belönades med en 1a plats!? Whaaat? Lilla jag å min lurviga lilla nordis? I Umeå? Whaat? 
Fick en snygg orange träningströja, rosett, plakett och 500kr in på tdb konto - nice!
De va klassens domare som var prisutdelare och när vi skakade hand sa hon "Gud vilken fin ritt ni gjorde! Du rider så mjukt och har en trevlig häst, det såg rent mysigt ut! Bra jobbat!" *svim*
Så trots halvtaskig känsla får jag lov att vara nöjd!
Minns inte vad de stod i protokollet men kan lägga till det här sen så glöm inte å gå tillbaka å kika sen!;)

Jag var rätt tidigt i startfältet så vi hann ge Lullen vatten, promenera och låta honom vila i transporten med lite käk innan prisutdelningen. Dock blev de misslagomt med tid till nästa klass så efter prisutdelningen gick vi och promenerade runt stallplanen tills de va dags för Lätt An då jag startade som nummer 2.

Lätt A:3 
Skrittade som sagt honom för hand i typ 35 minuter. Sen gick jag in på framridningen och väckte bara upp honom. Lite trav och galopp med tänk framåt, han kändes betydligt piggare och med!
Inne på banan kändes han energisk, men lite ofokuserad. Tror det berodde mycke på mig. Jag var så nöjd med klassen innan så de skulle inte spela någon roll hur denna gick, speciellt med tanke på att den typ var uppvärming för dem som skulle rida medelsvår senare. Han var lite tittig på dommarn och skyggade lite när när ett fordon som levde jävel passerade på vägen ovanför. Men annars gick de hyfsat. Han va lite öppen i formen å höll på att bryta av i den förvänd galoppen å hade inte med sig bakbenen riktigt men han gjorde de han skulle och jag är supernöjd! Jag red som en kratta och min häst är en stjärna!
Belönades med 59.71% (målet va över 50 så de va ju ok!)
Promenerade länge med honom efter och sen fick han vila medan Natali red och när resan på 3 timmar hem var avklarad fick han gå ut i hagen å va skogsmullebert igen. 😊❤ 
Kärlekshäst❤

I'm on the edge

I torsdags blev det inte markarbete som planerat. Vi trimmade bara lite lätt i paddocken. Kände igenom att allt funkade och försöka hålla andan uppe så de tycker de är lika kul som alltid att arbeta. Jobbade rätt mycket i galopp. Tränade på inridningen, den sitter fortfarande inte men de är bara att träna träna. Lullen går gärna lite snett och travar innan halten, 90% av gångerna kommer även skallen upp! 

Men han kändes mjuk och fin på slutet. Jag fick låna en snokrem av Irene. Tycker de funkar kalasfint faktiskt. Jag har tyckt att det känns så elakt att spänna igen munnen och det ser inte så trevligt ut heller men bettet ligger mer stilla och trycket fördelas så den har ju goda effekter också! Blir att införskaffa en eller vänta tills jag har råd med ett ps träns så jag kan ha ett med mer dressyrutseende. Det är nästa prio i inköp!

Dante har nu mera offeciellt vila. Hade tänkt tömköra honom och löshoppa innan jag "ställde av" han men jag känner bara att snälla nån, jag kommer hinna. Han kan behöva sin vila.
Ska till veckan skicka in ett maskprov på Lullen å förhoppningsvis få avmaska Dante eller båda så jag kan släppa dem i sommarhagen.