Confused and emotional

Vet inte vad jag vill eller hur jag ska gå till väga. Eller hur ja ens ska komma fram till svaret. Vill heller inte gå in halvhjärtat för något som jag brinner så förbannat mycket för å bara "låta tiden gå", jag vill ju mer, men vad och hur? Blä.. 

Blir helt färdig bara av att tänka. Mycket som snurrar innanför pannbenet just nu.. Vill inte gå in mer exakt än på vad jag är så förvirrad över då jag är frustrerad och jag vill välja mina ord rätt.. 

Om det finns nåt nånstans som har någon sorts allsmäktig eller övernaturlig förmåga snälla give me a sign! Eller näe, ja bli fan mörkrädd bara av att skriva de. 
Jobba natt å de börja va mörkt ute, yeah livets liv, not. 
Nu ska jag ta min ironiska oro och försöka få något vettigt gjort här på kneget..


Vila för hästarna förra helgen då vi åkte till Piteå. Sen har Lullen agerat moviestar star, vet inte hur mycket jag kan avslöja men det är en dokumentär om en by här i Norrland som spelades in. Lullen gjorde inget avancerat, stå stilla å se snygg ut, trava efter en väg typ!;) 

I måndags drog vi till paddocken och försökte desperat få något vettigt gjort men jag fick aldrig nån riktigt bra känsla. Jag rider askasst då jag blandar min vanliga ridstil med det Gunilla lärt mig och i slutändan blir de inte bra, både jag och Lullen är som stora frågetecken. I ren frustration avslutade vi med att galoppera varv på varv i ökad galopp åt båda håll och sedan lite tempoväxlingar i trav, för att han skulle tycka de va enkelt och ja en schysst känsla med sig. Nog hade jag väl de också men vetskapen om att jag verkligen inte sätter Lullen i en rättvis sits då jag rider så okonsekvent tär på allt vad tålamod och fokus heter..

I tisdags kom en tjej som skulle agera skådis och tränade på att rida, blev väl ungefär en timma,  mest trav. Träna på tempoväxlingar, övergångar och lättridning. Tänka sig att något så "enkelt och självklart" som att kunna rida lätt eller sitta i trav kan vara så svårt för någon som inte ridit förr. 

I onsdags spelade vi in. Drog Lullen me släpen till lindenäs, fantastiska okomplicerade häst och underbara transport! Vilken frihet att verkligen när som helst kunna släppa in hästen och åka precis var jag vill! De filmade några scener i trav efter en grusväg. Sen ville dem ha en annan typ av miljö så de tog bilen och Max som såklart va med och jag satt upp på Lullen å galopperade lindenäs runt i princip för att komma dit så snabbt som möjligt. Precis va vi behövde, kravlöst, framåt, underbart! Sen filmade dem i skritt och när vi var klara ledde jag Lullen tillbaka då han var rätt svettig, solen lyste å värmde som satan så han var rätt varm. Tog med mig Max också åse gick vi hela vägen tillbaka till transporten. Gick på lika snällt då! 

Väl hemma i stallet lastade jag på Dante och körde en liten sväng och sen fick de båda gå ut i hagen. 
Mina djur är så fantastiska! Max finner sig i allt och följer alltid med, hästarna går på transporten själv, jag lägger upp grimskaftet på halsen och de går in så stänger jag bakom dem sen. Ut backar de lika lugnt!
Dante har ett skitfult sår på insidan av benet. Hoppas Robin kan hjälpa mig imorgon att tvätta upp de ordentligt.

Idag har de fått vila igen..

Imorgon ska Dante promeneras och Lullen dressyra!😁

Jag tänker på dig ofta lilla vän! Hoppas du har de bra!❤

Full rulle

Längesen sist! Vad har hänt sen dess då?
Red i torsdags i paddocken fortsatte på samma linje som jag och Gunilla gjort dagen innan. Lullen ska få jobba för egen maskin och jag ska varken driva eller bromsa mer än nödvändigt.
Jobbade länge i skritt med halter, öppnor, slutor och försökte hålla tyglarna lösa och bara ta ett mjukt tygeltag i den tygeln jag behöver när jag behöver. Gick sedan över till trav och då hade jag ungefär samma tänk. Gick bra det med, även övergångar och halter gick kalas! Han drar upp skallen men jag tror det är i ren ovana att jag inte håller något stöd i tygeln och inte håller om med benen som innan. Galopperade lite på helt lösa tyglar och gjorde olika ridvägar och tempon och även övergångar med bara säte, skänklar och röst. Ojojoj vad jag tar onödigt mycket i min fantastiska häst. Jag behöver inte röra tyglarna alls, han gör precis allt ändå!
Pappa kom förbi och slet av tränset för han tyckte de gick så bra, gick fint de också! Dock vände han nån gång och for dit där pappa stod. Hahah!

Sen åkte vi till Östersund på semester så han vilade fre, lör, sön. Jag shoppade ny finka på semestern, likadan som den jag haft fast en boggie! Blev såklart att inviga när vi kom hem söndag kväll, vid halv tio på kvällen fick Lullen gå in en sväng och sedan Dante, nemas problemas.

I måndags fick de också vila, hade tänkt rida men blev yrslig som gatan. Robin hjälpte mig å slänga in dem i släpen istället åse körde vi ett varv runt Storgatan å in på stallplanen igen, gick kanoners.

Tisdag blev de äntligen ridning! Åkte till Gunilla på morgonen och hade lektion för hennes dotter så hade med Lullen i finfinkan. Fick markträna Gunillas fina arab och sedan se när hon jobbade med spanskan, helt magiskt! Kalas att få tips på hur jag kan träna både lullen och Dante. Vi tränade sedan Lullen en sväng och det gick riktigt bra, fick bra tips å övningar. Åkte hem och väl hemma lastade jag på Dante då Lullen liks stod i och körde ett varv på byn och sen fick de gå ut i hagen. Snabbkäkade lunch och tog sedan Dante till paddocken och tränade på det Gunilla visat. Rygga, flytta bakdelen åt båda håll, bogarna och att byta varv på volt, det är ju rätt "dominant" att flytta framdelen på hästarna. Gick även framåt och från det kvickt rygga direkt. Duktiga lilla skutt! Efteråt stod han helt harmonisk och avslappnad med full koll på mig. Annars brukar han snarare vara överallt och ingenstans och titta på noel och Björne typ.
Sen red jag Lullen en snabbis. Kärleksstigen rätt kravlöst. Endast tänk framåt. Robin va hos David på udden så därifrån fick Max följa med. Gud va de taggar upp varann! Lullen busade som bara den!

Idag har båda fått vila och imorgon blir det nog markarbete för bägge och sedan jobb med bommar för Lullebert!😊
 

Go kväll

Här ligger jag i vår osköna säng å kan inte sova.. Fattar inte, på affären kändes den så himla skön å här hemma får jag ont i hela kroppen bara jag lägger mig i den.. Blä, hur kan de bli så fel?

I varje fall så kom ju Gunilla som sagt idag. Hjälpte hennes dotter Jessica med lite hoppträning och sedan var de min tur att rida för Gunilla. 
Vi jobbade endast i skritt. Jag vill gärna sitta och smådriva hela tiden och ha kort tygel och jobba honom. Nu jobbade vi lite tvärt om. Lång tygel och ta i den när de behövs. One rein stop för halt och liten volt för att minska tempot. Vi jobbade mycket att flytta hans kropp dit vi ville. Man kan ju faktiskt flytta runt alla 4 ben. Flyttade bakdelen och framdelen på volt i båda varv och verkligen konsekvent. Fråga, säg till och försent. Det ska vara full fokus och de ska hända nu. Lullen är såpass känslig och långt kommen i utbildningen att han bara försöker komma undan i ren lathet. Vi jobbade lite med öppna och sluta både på volt och rakt spår. Fortfarande lång tygel som jag endast ska ta i när de behövs. Jag kan leda lite i tygeln för att få ställning men den ska fortfarande vara lös. Lullen fick riktigt fint! Avspänd i lång och låg form, frustade mycke. Till en början tyckte han de va lika konstigt och bakvänt som jag men efter ett tag fick vi kläm på de hela!
Tränade på att göra halt med one rein stop och att han verkligen ska stå stilla, ge efter och gå fram när jag ber om det. Tränade även en del ryggning, vilket verkligen varit vår akilleshäl då Lullen sett de nästan som bestraffning och slagit upp skallen och spänt sig. De gjorde han nu också men vi försökte komma till ryggning utan att ta i honom, gick bra med hjälp på backen men var svårt själv.
Provade också på att trampa honom lite. Han blev väldigt laddad och igång av det men eftersom vi inte vill pressa honom och jobbat så mycket innan så lämnade vi det rätt snabbt. Avslutade med att göra halt genom one rein stop några gånger igen. Fantastisk så lätt de kan vara att rida. Helt lösgjord häst som verkligen arbetar med mig istället för att komma till någon stret och bli osams. Hade en så himla bra känsla när jag klev av och Lullen såg också nöjd ut. Så nyttigt! Bara försöka bibehålla detta då!

Hon tog sig även an Dante en sväng. Så kul att se någon annan som verkligen är duktig hantera och träna honom. Nu har han ju vilar x-antal veckor så hon körde lite ledarskap å gav mig tips och råd. Hon sa att Dante är ingen häst att "lära sig" ledarskapsövningar på utan jag ska få komma och jobba med hennes hästar och få hennes hjälp med Dante samt träna mer på Lullen. Dante är såpass rapp och testar mig. Visst nog kan han rygga och fytta men i hans värld är de ändå han som bestämmer då jag är för försiktigt och passiv. 

Så himla givande dag! Nu ska jag bara försöka smälta allt och jobba vidare på egen hand!

Nu går jag banne mig över till gästrummet. Min rygg gör så jäkla ont.. Imorgon kommer min kärlekssambo hem!❤