Ta fram det bästa i varandra

Har hänt en hel del sen sist känns de som. Eller mycket och mycket, men har spenderat mycket tid i stallet ihop med Nathalie och då händer de minsann saker hela tiden, hon fixar träningsvärk i magen om inte annat!😅
 
I fredags dressyrade jag och Nathalie "stor hästarna" bebisarna är bägge 2 högre vid närmare eftertanke.. 😜 Gjorde mycket övergångar, tempoväxlingar under uppvärmningen inte så höga krav men sedan tog jag upp honom högre i form då och då och eftersträvade samma perfektion som man vill ha på tävling. Avspänt arbete men det ska hända saker. Jobbade även en hel del med öppna, sluta, skänkelvikning. En del i följd också.
 
Vi hade lagt ut lite bommar, såhär:
 
Red lite olika krumelurer och ridvägar. Vi hade också lite olika avstånd på bommarna, alla var travbommar men vissa mer för att länga ut steget och andra för att minska.
Tyckte han var lite springig till en början på bommarna men då samlade jag så han riktigt fick trava sakta och trycka ifrån. Duktiga häst! Riktigt fin på slutet. Kommer bygga denna övning fler gånger garanterat.
 
Efter det tog vi in unghästarna och bara myste i stallet. Hade tänkt promenera med dem men det var så jäkla halt.
Upptäckte då att min ankunge har glugg! Han har tappat en av sina framtänder. Hahah. Blev helt förskräckt först och tänkte att han slagit ut den  (me all tur vi haft). Men efter lite googlande och att jag någon dag senare såg en bit av en ny tand kändes de lite bättre.

La på han en sadel, brydde sig nada. Med en tvillings övertalningsförmåga och den andres längtan efter att sitta på sin lilla bebis satt jag plötsligt i sadeln. Dante brydde sig absolut ingenting. Natta höll han med grimskaft i stallgången. Efter en stund ledde hon in honom i en box med jag satt på, brydde sig inget, luktade lite på mina fötter. När vi var klara och jag tagit på honom täcket hoppade jag upp och red ut till och en bit på stallplanen medan Natta ledde. Gud va snäll han är. Fattade det knappt själv. Han visar inga tecken på obehag eller att man ens sitter där.

Lördag och söndag fick Dante vila och forsbergs red Lullen då jag var upptagen med jobb (fast jag egentligen skulle vart ledig) partaj, lite spakhet och vi åkte till Lycksele på skyltsöndagen. 
 
Måndagen blev också vilodag. Var dit med Robin och Max på morgonen och hade tänkt promenera på eftermiddagen men vi blev fast med annat. Åkte och hälsade på hans mormor och morfar, åkte ut i skogen och sökte julgran, styrketräna litegrann, lusse fikade med svärmor och Robins lillebror och en massa annat småpjoller. Sen började jag visst jobba.
 
Igår löshoppade vi unghästarna jag och Nathalie. Så duktiga bägge 2. Dante är lite mer tiger än slowmotion älgen Rille. Kom upp till just över 1m då var hästarna trötta och vi nöjda. Duktiga små barn. Satt upp å skrittade ett varv i ridhuset me Nathalie som ledare när vi byggt bort. Fina lilla bebis, skrittar på himla bra trots en storklump på ryggen.


Promenerade i stugan sen med hundarna. Lullen fick ännu en vilodag, dock tror jag inte det gör så mycket. Han tycker nog det är rätt skönt med lite paus. Dock blir han avis när man tar ut Lilleman ur hagen.
 
Idag ska båda få kärlek. Har vakat av imorse och är ledig tills söndag natt. Dock ska vi som snabbast ned till Stockholm mellan fredag och lördag men de är skönt ändå!


 

Kommentera här: