Förfrusna fingrar

Ha nyss tvättat både min å mammas bil, kaallt vare! Blåser rätt friskt ute å bara 4 plus grader... Brrr
Ska strax iväg och trimma Lullen, dressyr i paddocken hade jag tänkt.
Hinner jag ska jag även longera Dante.

I förrgår red jag lindenäs med Sandra, så himla härligt! Solnedgång, perfekt sviktande grusväg, taggade hästar, nästan ingen trafik, bra sällskap! Top noch!
Tog även bort broddarna, en brodd satt som sten så bad Jon och pappa om hjälp, slutade med att de använde nån maskin, typ såg som levde om rätt rejält å kapade brodden. Hahah tur han int är så orolig lilla Berten.;)

Igår släppte jag och Nathalie ihop mina hästar med Noel en sväng i paddocken, de busade å sprang som bara den. 
Dante har även fått en pilatesboll i hagen (delar upp hagen dagtid för att kunna begränsa Lullens foderintag och på nätterna går de ihop).
Lullen fick va me på ridlektionerna på kvällen, först löshoppade vi, kanske upp till 110-120, sedan var de Berras tur å som avslutning fick dem rida en liten sväng å skutta över små hinder.
Dante gick jag en promenad med och sedan bus i paddocken!
Världens bästa Judith var även förbi igår, hur glad kan man bli av att träffa nån man älskar att umgås med och inte sett sen i somras/höstas?😱😁👍 Som ett barn på julafton typ! Första gången hon fick se Dante också!

Näe nu ska jag skynda mig iväg, hörs!
Dante har fakiskt vuxit på sig litegrann, han har fått mer manke, han är högre hela han och jag tycker han breddat sig både i fram- och bakkärran!


Bad luck

Efter en kanonhelg i fjällen förr förra veckan startade jag min måndag med en olycka. Dante har börjat visa tendenser till att han är hingst (men bollarna är inte helt nere än) så han kärar ned sig i stona i hagen bredvid som dessutom är super brunstiga och gärna vill vara med. Jag och Urban fixade hagarna ordentligt inför sommarn och sådär för att se att strömmen leder överallt.
Efter det gick jag och Robin på en promenad med Max och Dante, vi gick till klubben och släppte Dante i paddocken. På vägen hem till stallet hoppade vi över ett dike(vilket Dante gjort flera gånger förr) men nu tyckte Dante diket var jätteäckligt så han stannade på vägen, både jag å Robin gick över till andra sidan och tänkte att Dante skulle få ta sin tid att spana in diket. Tog inte många sekunder förrns jag blev mejjad ner i backen, Dante hade alltså hoppat och landade rakt på mig. 

Fick tack och lov bara en rejäl muskelskada och inga frakturer eller senakador eller liknande. Har sprungit med kryckor men nu är jag på G igen. Nu är det exakt 8 dagar sedan, går riktigt bra, känner av benet om jag går mycket, typ på jobbet eller som igår när vi fick hem ett hölass och de skulle lastas in men annars helt ok!

Har bara ridit 1 gång sen dess, i fredags skrittade på Lullen runt samhället med Dante som handhäst, fantastiska hästar, inte brydda för något egentligen! Löshoppade dem båda i lördags och sen har dem fått vila.

Tänkte rida nu efter mitt nattskift men jag har tyvärr för ont, får se om jag kan longera eller om de inte blir något alls..
Har (tyvärr) insett att ju mer jag gör "för tidigt" innan de känns bra desto längre tid kommer det ta och risken för kompilationer i efterhand ökar, Blää!
Aja, vi hörs!Precis innan olyckan!
Ni ska veta blåningen, ingen vacker syn!😷

Tisdagens Idakurs

Just under ridpasset hade jag feber och nyss tagit bort 2 födelsemärken och bedövningen just släppt men inga smärtlindrande läkemedel i sikte så jag var lite borta i skallen. Eller de gick bra där och då men jag minns knappt nåt nu i efterhand? Wierd..
Så om nån råkade kika å minns nåt få ni gärna berätta va vi gjorde å hur de gick!😅
Har ett svagt minne iallafall av att jag (som vanligt) ska korta tyglarna, fram med handen, tummarna uppåt och sitta mer på rumpan. I dagens läge när jag är så svag i min bål ska jag tänka att jag nästan lutar bakåt för att få ordning på min sits, kommer gynna mig mer sedan. Känns och låter värre än det är!😉
Vi jobbade mycket i trav med att skåla ur och runda i vänster varv. Jag ska försöka bli stadigare i min ytterhand och hela linjen från hand - armbåge - axel, utan att bli stum eller dra någon av händerna bakåt.
Lullen blir så himla mycket finare när han verkligen är genom arbetad och verkligen jobbar med ett ärligt stöd på tygeln. Jag ska låta honom gå "låg" med skallen så länge ryggen kommer upp.
I höger varv skulle jag också skåla ur men inte lika mycket, samma tänk ungefär.
I galoppen ska jag rida mycke förvänd galopp och lösgöra genom att ställa honom inåt. Självklart varva detta med att ha honom utåtställd eller rakställd i den förvända galoppen och jobba som vanligt med öppna och lösgörande arbete i "rätt" galopp.
Minns inte just nå mer, detta var mer än jag trodde..;) Helt enkelt så ska vi steget längre, inte låta varken han eller mig själv komma undan med någonting.