Då va he dags

Å börja prioritera bloggen, nu funkar appen hyfsat iallafall!:D
Motiovation på topp, sista praktikveckan, ska bli den bästa veckan på länge! FREEDAG!

Asså fredag, så ljuvligt! Fast de känns som he va fredag igår å dan innan de å dan innan de för veckorna gå så förbannat fort. Aja, that's life!

Förstår inte att mina inlägg inte publiceras. Startade om telefonen nu på morgonen å hoppas att de kan ha medfört nån typ av skillnad. He bli ju veterligt efter dehär försöket.
Ha som sagt skrive en massa inlägg men som aldrig kommer upp...

Kan summera veckorna som gått me en massa hård träning för mig och Bert. Vi ha inte lega på latsidan om vi säg så!😉

Vill så gärna komma igång me tävlingarna så nu äre banne mig bara å köra hårt, snart ä vi där! Ska ba banta Bert typ 80kg å ja själv typ 8! Skämtåsido!

I helgen är jag ledig, helt underbart! Natali är och tävlar med en av hennes hästar så ja ska rida Queen idag, imorgon och på söndag. Kommer bör exciting me tanke på sist ja red henne! 😁 Näe hon ä fin å riktigt rolig!

Bert ska så klart också trimmas! Ska försöka hoppa några hinder i helgen, va ett tag sen nu!

Bara för att göra er avundsjuka ska ja berätta vilken fantastisk morgon jag haft! Blev väckt av världens finaste karl (tjugo över fyra) å när han hade fika färdigt å skulle åka iväg på sin praktik (just innan 5) bäddade ja ner mig me en tekopp, massa kuddar å täcken i soffan och kikade på senaste avsnittet av ryttareliten. Tycker faktiskt att programmet är riktigt bra!
Kan man få en bättre start på dagen?

Nu är klockan snart sex så jag ska kliva upp å dra till stallet å fodra innan praktiken kallar!
Motivation på topp!

I tisdags blev de inge markarbete blev vila. På grund av att de sku ta ut en del av ridhusunderlaget. Stackars Mona hann plocka fram en massa material se ring hon å berätta att hon lika snabbt fick gå ut igen å plocka bort allt. Hahah stackarn. ;) Så de blev vila för mig å Lullen (mona fick sig dock ett fyspass;p) Men de skadade inte, mer tid till stallmys å borstning bara!
 
istället för uteritt så markarbetade vi i onsdags. Hade två räcken som stod som ett V från ena kortsidan och 3 galoppbommar rakt över ridhuset högre upp med den mellersta upphöjd. Riktigt nyttigt även om de va väldigt simpelt. Rullade lite på bommarna och även räckena i olika tempon och Lullen va såå duktig! Ingen av oss är direkt i form om man ska kalla det för det. Vi kämpar på men kondtiiton och styrka måste vi jobba mer på. Har ju bivit en del vila och en del för mycke mat på sistone. Men vi jobbar på saken iallafall och Lullen är så himla ärlig. Även oom han är helt lut och jag likaså och jag ber om ett till skutt eller en till galoppfattnning eller en till övergång så gör han det. Kanske inte blir av högsta kvalite men han försöker och gör alltid sitt bästa. Finaste grabben!
 
Fick korta in galoppbommarna något då min lilla häst inte riktigt orkade hålla en balanserad och lugn galopp över bommarna med storhästavstånd. Han har en vädigt bra galopp som man lätt underskattar men i dagsläget är han inte riktigt nog stark för att fixa det, men vänta bara, sanrt är vi där.
 
På slutet höjde jag upp räckena, vad kan de ha legat på? 50-60cm nånting. Både jag och Lullen var rätt trötta men de gick galant ändå. Han ville gärna springa mot hindren och gena efterråt men när ja väl kom till att rida ordentligt och kom ned i sadeln löste sig även det. Grymma häst! Ska bli mycket träning med bommar på backen framöver!
 
Red på myller bettet men tycker dock att han hoppar rätt spänt på det, jag stör honom lite för mycket. ska prova ett helt vanligt hackamore. Red på det för ca ett å ett halvt år sedan men tyckte han blev alldeles för lång och mest knäckte av i nacken. Fast jag kan ju iallafall hoppas att nu ett å ett halv år senare har vi båda utvecklats. Jag är inte alls samma ryttare och Lullen inte samma häst! Måste testa nåt iallafall. Har ni några tips på bett? Det är lite svårt dehär, Lullen är väldigt känslig i munnen.Men kan lätt bli stark, kanske bero på om jag inte rider ordentligt? Ingen aning.. Han är lite högre bak och lägre fram så jag vill inte gärna ha ett bett som tar ned huvudet på honom mer än nödvändigt. När man styr på ett hinder som ligger på 110 vill man väl helst att hästen ska ha sett det! ;)
 
Ha en bra torsdag folket! Ja ska försöka se om jag hittar nån som kan rida Lullen idag. Sjukanmälde mig imorse då min hals i princip va igensvullen, huvudet värkte och de va snor överallt när ja vaknade. Ja vet att ni verkligen ville ha den detaljerade beskrivningen, varsågoda! ;) Kunde knappt röra huvudet/nacken imorse då jag var så svullen å hade så ont, nu typ 9 tekoppar senare känns de bättre men de va ändå skönt å va hemma å vila upp sig ordentligt. Får även lite skolarebete bortgjort så de är elt perfekt!
 
Näe nu ska ja försöka avrunda inlägget för sista gången, har ni några tips på bett eller roliga markarbetes övningar så mottages allt tacksamt! :)
 
Likes | Tumblr
(7) Likes | Tumblr
 
Pin di Danielle Holyoak su quotes | Pinterest
Work for it!